یک انتخاب همیشگی
شما از زمانی که قصد ازدواج می کنید، تا وقتی زندگی مشترکتان را شروع می کنید به مهارت هایی نیاز دارید که مهم ترین آنها انتخاب درست و مناسب همسر و دانستن اصول مهارتهای ارتباطی در زندگی مشترک است تا بتوانید یک خانواده درست و اصولی تشکیل دهید.
خانواده شباهت زیادی با خانه دارد. در قرآن کریم جایی که قرار است به خانه و خانواده اشاره شود، از ریشه لغوی "سکن" استفاده می شود. قرآن از خانه با تعبیر «مسکن» یاد کرده و یکی از هدفها و فایدههای پیوند زناشویی را لیسکن الیها (اعراف/ 189) و لتسکنوا الیها (روم/21) می داند.
همان طور که خانه محل آرامش است، ازدواج هم فرصتی برای آرامش گرفتن و تسکین به حساب می آید. یک خانه خوب، خانه ای محکم و استوار است که روی زمین سفت ساخته شده باشد و خطری آن را تهدید نکند. درست مثل یک ازدواج خوب و سالم!
شما در خانه ای راحت هستید که تجهیزات آن متناسب با نیازهایتان انتخاب شده باشد. یک ازدواج خوب و موفق هم ازدواجی است که در آن دو طرف بیشترین سازگاری و تناسب را با هم داشته باشند.
بنابراین، اینجا بیش از هر چیز انتخاب همسر و شرایط آن اهمیت پیدا می کند. همان طور که زیبائی، نوساز بودن، خیره کنندگی نما و گرانبها بودن وسایل یک خانه نمی تواند سستی پایههای یک ساختمان را جبران کنند، در ازدواج هم باید به دنبال معیارهایی اساسی تر از ظاهر و اسم و رسم باشید.
که عشق آسان نمود اول
در زمانه ما، دختران و پسران جوان برای انتخاب همسر، که مهمترین و اساسیترین این مراحل است، با سه دغدغه مهم روبهرو هستند:
1- ملاکها: از بین دهها ویژگی و صفتی که یک نفر دارد به کدام یک بیشتر توجه کنیم؟ سن، ظاهر، فرهنگ خانواده، باورها و اعمال دینی، تحصیلات، وضعیت اقتصادی، شغل، صفات اخلاقی، موقعیت اجتماعی، نژاد، سلامت جسمی، سلامت روانی، اصالت خانواده،...
2- راههای تشخیص ملاکها: سن را با شناسنامه میتوان به دست آورد، ظاهر را با مشاهده. تحصیلات، وضعیت اقتصادی و شغل را با پرس و جو. مسئولیتپذیری، مهربانی، سازگاری، بردباری، اصالت و سلامت خانواده را ـ که در شکلگیری و تداوم یک زندگی مشترک نقش و اثر بسیار زیادی دارند ـ چگونه و از کجا میتوان فهمید و نسبت به وجود آنها اطمینان خاطر پیدا کرد؟
3- روشهای پیداکردن فرد مورد نظر: داشتن یک فهرست بلند بالا از ویژگیها و صفات همسر آینده، هرچند با مطالعه، دقت و مشورت تنظیم شده باشد برای فرد طالب همسر، "همسر" نمیشود. با آنکه در فرآیند گزینش همسر که سرنوشتسازترین انتخاب هر فرد است، مراحل " آگاهی از ملاکهای اساسی" و "آشنایی با روشهای تشخیص هر ملاک" اهمیت زیادی دارند، اما مشکل عده زیادی از افراد عاقل و آگاه که نمیخواهند با یک نگاه و برخورد، شیفته و دلداده کسی شوند و در دام عشقی تند و آیندهساز بیفتند این است که دسترسی به فرد مطلوب خود ندارند و نمیدانند از چه کس یا سازمانی کمک بگیرند. در این آشفته بازار ناآگاهی و نیاز، هر از گاهی بنگاههای همسریابی قارچگونه میرویند و با دفتر و دستک و این روزها با سایت و رایانه و آزمون ! بدون پشتوانه علمی و کارشناسی معتبر یا از سر خیرخواهی و احساس وظیفه، و یا به قصد فریبکاری و سودجویی، جوانان را به سوی خود میکشند و بر بحرانهای فردی و خانوادگی متقاضیان میافزایند.
ملاکها ازکجا میآیند؟
تفاوت انتخاب همسر با هر انتخاب دیگر، در همین ملاکهای سلیقهای است. والدین دختری، خواستگار او را به این خاطر نمیپذیرند که تعداد اعضای خانواده پسر زیاد است. به باور آنها این امر، رفت و آمدها را افزایش میدهد و باعث مزاحمت و هزینه فراوان میشود! پسری از ازدواج با دختری که تک فرزند است ابا میکند، چون به نظر او، فرزندِ تنها، سلطهگر بار میآید و خواستههای زیادی را بر همسر خود تحمیل میکند! بعضی سخنان نیز به صورت ضربالمثل رایج شده است: «از مردم فلان شهر زن بگیرید اما به آنها زن ندهید!» با تمام این ها، به نظر میرسد خاستگاه ملاکهای ازدواج، مانند بسیاری از موارد دیگر باید عقل و دین باشد. در بین ملاکهای همسرگزینی باید به چند مورد توجه کرد:
ملاکهای مثبت
1-تعهد به رشد خود و بهبود زندگی مشترک
2 -بازبودن روحی و احساسی
3-صداقت
4-پختگی و مسئولیتپذیری
5-اعتماد به نفس بالا
6-نگرش مثبت به زندگی
ملاکهای منفی
1-اعتیاد به مواد مخدر و الکل
2-پرخاشگری شدید و مداوم
3-ذهنیت قربانی
4-تلاش برای مهارکردن دیگران
5-اختلالات و انحرافات جنسی
6-ناپختگی و کودک صفتی
7-سطح هیجانی پایین
8-زخمهای عاطفی بهبود نیافته
9-سابقه آزار و اغفال در کودکی
ویرانگرها: این ها مواردی هستند که از همان آغاز ازدواج آسیبرسان و مخرب می شوند
1-تفاوت سنی فاحش
2-تفاوت دینی و مذهبی
3-تفاوتهای نژادی، اجتماعی و فرهنگی
4-خانواده آشفته و ناسالم
5-همسر قبلی دردسرساز
6- فرزند ناتنی مشکلساز
7- رابطه از راه دور
منبع:برگرفته ازسایت بیداری
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.